De fleste er klar over, at tiden som nybagt mor eller far kan være hård. Søvnmangel og nye rutiner kan være med til at skabe udfordringer, som kan synes uløselige. Dog er tiden som nybagt mor eller far også helt fantastisk. Du kan være sikker på, at du kommer til at mærke en kærlighed, som du ikke har mærket før – en kærlighed, som kan få udfordringerne til at virke ligegyldige. Det er sådan, det er at være forældre: det er hårdt og helt fantastisk på én og samme tid. Uanset hvor hårdt det er, kan man ikke komme uden om, at det er fantastisk. Og uanset hvor fantastisk det er, kan man ikke komme uden om, at det er hårdt. Du vil opleve, at du får mindre tid til dig selv, fordi du får travlt med helt nye ting. Derfor er det en rigtig god ide, at du forkæler dig selv nu, hvis du er vordende mor til et vidunder, der kommer til at stjæle meget af din tid fremover.

Gør graviditeten behagelig

Nogle har nemme graviditeter uden de store gener, mens andre oplever så hårde graviditeter, at graviditeten kan være svær at overskue. Uanset hvordan din graviditet er, kan du gøre dit for at gøre den så behagelig som mulig. Det er vigtigt, at du lytter til din krop, selvom din krop ikke altid vil, hvad du vil. Hvis du kan mærke, du er træt eller har ondt, er det vigtigt, at du slapper af og hviler kroppen. Således kommer du lettest igennem din graviditet uden yderligere gener.

Du kan også investere i noget behageligt ventetøj. Dit tøj bliver for småt i takt med, at din mave vokser. Det kan være et irritationsmoment at skulle klemme sig ned i tøj, der er for småt. Det kan altså godt betale sig at investere i ventetøj, hvis du vil gøre din graviditet mere behagelig.

Tænk langsigtet

Hvis du alligevel skal investere i ting, der kan gøre din graviditet mere behagelig for dig, kan det være en god ide at tænke langsigtet. For eksempel kan du tænke over, om du skal købe noget ammevenligt tøj, du også kan bruge efter fødslen. Du kan for eksempel købe byStroom ammetøj, som er tøj, der både er pænt og behageligt, hvis du vil forkæle dig selv på længere sigt.

Hvis du vil have mere inspiration til, hvad du skal købe inden, under og efter graviditeten for at gøre det lettere for dig selv, kan du læse med her.