Mange går rundt med drømmen om at bygge et hus helt fra bunden. Her har man indflydelse på alt i processen og får præcis det hus, man altid har ønsket. Går du rundt med byggetanker, eller er du allerede i gang med at planlægge og udføre et byggeri af nyt hus, skal du læse med her på siden. Vi giver nemlig gode råd til netop dig.

 

Vælg en professionel rådgiver eller bygherre

Der er meget arbejde forbundet med at bygge et nyt hus. Faktisk bliver mange overraskede over, hvor meget planlægning, stillingstagen, tid og kræfter, det tager. Ofte ryger byggeplanerne bagud, og man står med et hus, der først er færdigbygget om flere år, og som har kostet alt for mange penge.

 

Risikoen for dette kan du minimere, hvis du vælger at rådføre dig med en professionel rådgiver. Du kan også vælge en professionel bygherre, som vil stå for alt byggeriet. Især typehuse er ideelle her, hvor du fortsat har mulighed for at have indflydelse på byggeriet. Klik her hvis du vil bygge nyt hus, og har brug for en professionel bygherre.

 

 

Valg af typehus eller arkitekttegnet hus

Inden du går i gang med selve byggeriet, skal du tage stilling til, hvorvidt du ønsker et typehus eller et arkitekttegnet hus. Fordelene ved typehuse er, at du har økonomisk overblik, samt det er hurtigere og billigere at bygge. Ulemperne er, at det til tider er svært at få opfyldt alle sine individuelle ønsker, samt at sælger og rådgiver er én og samme person.

 

Fordelene ved arkitekttegnede huse er, at du får det helt unikke hus, som du ønsker, mange detaljer og gennemtænkte løsninger samt hjælp fra en arkitekt i forbindelse med lovgivningsmæssig og byggeteknisk viden. Ulemperne er, at du ikke kan have styr på alle detaljer fra start, økonomien er ikke sat fast, og det tager længere tid.