Tiderne skifter, og det samme gør modebilledet. Det, der var moderne en gang, det er lige pludseligt blevet gammeldags. Men der er samtidig de designs og udtryk, er aldrig går af mode. De ændrer sig bare ed tiden, så de bliver ved med at være aktuelle. Da prinsesse Ingrid skulle giftes med den senere Frederik den niende, medbragte hun et overdådigt smykke. Det var en marguerit, der var fyldt med brillanter. Hun bar det, som en prinsesse skal, og der var flere guldsmede, der fik øjnene op for det design.

Det blev også folkets

De forskellige guldsmede så muligheder for at lade sig inspirere af det svenske smykke, og de lavede hver deres udgaver af margueritten. Alle havde dog det tilfælles, at de var med hvid emalje og i guld eller sølv. Snart så man ørestikker og brocher hos mange danske kvinder, og en evig klassiker var blevet skabt af flere på en gang, der så det smukke i lige det smykke.

Men som sagt, så ændrer tiderne sig. Brocher er ikke det, de fleste i de yngre generationer pynter sig med. Heller ikke de meget store øreringe, der var moderne. Øreringene er derfor blevet mindre, men blomsterne finder på lidt magisk vis nyt liv og dermed vej på andre designs. De fås som halskæder, ringe og mindre øreringe. Dengang som nu, så er lund copenhagen en af designerne bag. For mig dem, der laver de smukkeste designs.

Der er derfor rig mulighed for at finde en meget mere moderne udgave, der passer ind i den stil, der er i dag, men hvor der på ingen måde er tvivl om, at det er den samme, smukke blomst, og den samme svenske prinsesse, der startede det hele for så mange år siden. Og der er heller ingen tvivl om, at de vil komme flere designs til.