Jeg bor ikke så langt fra Hillerød, så det sker, at jeg kommer derind for at handle. En dag så jeg en forretning, jeg ikke kendte. Et tehus. Som inkarneret tedrikker måtte jeg kigge ind og se, om de kunne deres kram, og om de havde den slags te, som jeg er glad for.

Mærk duften

Te dufter på en helt særlig måde. Du er ikke i tvivl om, at her er der alle slags te, og der er folk, der ved noget om denne drik. De havde et udvalg af grøn te, jeg blev rigtig overrasket over. Det var som at rejse i det fjerne Østen igen.

Jeg fik en god snak om grøn te med nogen, der vidste, hvad de snakkede om, og en viden om både hvid te og sort te var der også. Befriende, for sammen fandt vi de typer, jeg kan lide, og så kunne jeg se frem til at drikke min favorit allerede samme dag.

Hvis du nu tænker, at øv, du bor ikke i nærheden af Hillerød, så bare rolig. Her er en e-mærket tebutik, der sender te ud af huset ugen rundt, så gå du endelig på opdagelse blandt deres mange varianter.

Læs om dem

Er du ikke i nærheden, så kan du læse om dem alle sammen på deres hjemmeside. Eller ringe og snakke med dem. De ved, hvad de taler om, og de faldt ikke for mine nørdede trickspørgsmål om te. Det viser for mig, at de drikker og nyder te på samme måde som jeg, for ved man, hvordan man rigtigt brygger en grøn te, så kan man ikke lære mere om denne drik.

Jeg håber, du kan besøge dem, for duften i en tebutik er herlig. Men det er en god, varm kop te nu også, og det giver deres varer hver eneste gang.