Når du hører ordet regnskoven, er det måske lidt svært at forholde sig til, hvad det egentlig indebærer. Og det er ikke så mærkeligt, eftersom der bliver mindre og mindre af det rum om på vores klode. Derfor er der brug for handling nu.

Regnskovene skal bevares, og heldigvis findes der organisationer, som arbejder netop med dette formål. Det betyder, at de hver dag kæmper en kamp for at holde mennesker væk fra regnskovenew, som bare har en intention om at fælde træerne og bruge dem til diverse produktion. Der er ikke tale om de gode mod de onde, men i højere grad dem, som har forstået, at regnskoven er altafgørende for planetens fremtid. 

Du kan gøre en forskel 

Hvis du tænker, at det her lyder vigtigt, så er du helt på rette spor. og heldigvis kan du også selv være med til at gøre en stor forskel. Du kan nemlig donere penge til Verdensskove, som arbejder med en lang række projekter for at bevare verdens regnskove. Hvis du vælger at give penge til dette formål, vil du samtidig også kunne følge projekterne på nærmeste hold. Mange finder rigtig stor glæde i, at de både er med til at hjælpe, men samtidig får en forståelse for, hvilket arbejder der rent faktisk bliver lagt i det. 

Hvis du skal tage den et skridt længere, kan du selvfølgelig vælge selv at blive en del af verdensskove. På den måde kan du måske lægge nogle frivillige timer i projekterne, hvor du samtidig virkelig føler, du kommer ind og gør en praktisk forskel. Der er ikke længere tvivl om, at der skal handles nu, hvis vores planet skal overleve og fungere i den fjerne fremtid. Det er noget, vi nu kan være med til at gøre en forskel for ved at turde tage avsar.